29/10/11

Tenim un crani nou!!!

Aquest dimecres l' aula de ciències ha estat d' entrada i activitat lliure . Hem aprofitat de netejar el crani , suposem que d' un gat"que ens han portat la Paula V, la Maria S de sisè i l' Abril de tercer . La resta han pogut gaudirr de tot el material que han volgut usar.
 







26/10/11

 Hola a tothom,
L' escola El Turonet ens ha linkat el bloc amb d' altres recursos en una pàgina única dedicada a la química. És força interessant poder-la visitar. Aquí us deixo l' adreça!!!!

http://www.xtec.cat/ceipelturonet/quimica.htm  

23/10/11

Cucs, erugues,........

-SABREU DIR-ME QUI SÓN AQUESTS ANIMALONS??  -QUI ELS HA PORTAT?? CLIQUEU UNA FOTO I HO SABREU ( UNA PISTA: ES TROBEN A L' AULA DE CIÈNCIES!!!)

Del pot han passat a un terrari més gran!!!!

Art i Ciència

Aquesta Dimecres científic l' hem dedicat a la fusió entre l' art i la ciència. Tan fàcil com dibuixar damunt escuma d' afaitar. Tot seguit us explico els passos a fer ( per si ho voleu provar a casa):
  1. Dins d' una safata hi aboquem escuma d' afaitar de manera que quedi plena, però no a vessar!.
  2. Tot seguit amb una espàtula o cullera aplanem l' escuma sense aixafar!!!.
  3. Hi aboquem gotes de pintura de tots colors ( veurem que la pintura no es barreja)
  4. Amb un escuradents fem formes, com si dibuixessim, però sense barrejar els colors.
  5. Finalment agafem un full i el posem amb compte damunt , hi passem la mà plana i el separem.
  6. Ho deixem assecar i.....mireu els resultats n' hi ha de tots colors!!!!!

13/10/11

EXTRACCIÓ D' ADN

Aquí teniu el resultat de la pràctica d' avui amb els de 6è: hem extret l' ADN de la saliva d' uns quants companys/es ( si cliqueu aquí accedireu als passos a seguir!!). Els filaments blanquinosos que es veuen són les xarxes d' ADN.
- Què ha passat?
Les cèl·lules de la pell dins de la teva boca han estat fàcilment extretes al glopejar . S’ha utilitzat aigua salada perquè imita els fluids salats de dins dels nostres cossos. Les nostres cèl·lules estan protegides per unes “parets” que són en realitat una capa de greix anomenada membrana, però quan s’afegeix una gota de detergent es trenca la membrana cel·lular i l’ADN s’allibera en l’aigua. Quan s’afegeix l’alcohol els fils d’ADN migren gradualment cap a aquest i s’uneixen a altres fils d’ADN. Com més i més filaments s’enganxen, l’ADN es va fent visible a simple vista.

La setmana vinent intentarem observar-ho pel microscopi i això és el que haureu de realitzar:
  • Una vegada obtinguda la  mostra d’ADN , podeu tenyir-la amb blau de metilè. Agafeu una mostra d’ADN i poseu-la damunt un portaobjectes, a continuació tenyiu amb una gota de blau de metilè (1 minut ) , renteu i tapeu amb un cobreobjectes.Observeu al microscopi òptic, sempre començant per l’objectiu de menor augment.

              

5/10/11

Què en sabeu dels mosquits??

Hem tingut un pati científic molt especial!!!! El Ramon ens ha fet conèixer una mica més aquells animalons que tant ens molesten, sobretot a l' estiu: els mosquits!!!! N' hem pogut veure un per la lupa binocular i per una lupa petita però molt potent!!!
Els mosquits són insectes dotats d’unes capacitats extraordinàries adreçades a un únic objectiu: xuclar la sang. Les seves picades molesten i poden transmetre malalties perilloses. Per això els combatem sistemàticament. El mosquit tigre és un nou enemic. Molts predadors naturals, com les orenetes, els ratpenats, les gambúsies o les libèl•lules, són els nostres aliats en aquesta lluita.
















Si en voleu saber més aquí us deixo un vídeo del programa Què, qui, com!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...