23/10/12

Tot el que hem fet i fem com a escola verda

Final de curs i ja tenim guanyadors del concurs de boles d' alumini. En general hem millorat però encara hi ha grups que no s' esforcen prou!!! Divendres  22 de juny direm quina classe és la guanyadora!!!






Aquestes són les boles recollides del  segon trimestre. Com veieu encara ens queda molt per a aconseguir l' eliminació dels seu ús. Sense la vostra col·laboració  no ho aconseguirem.

Aquest tercer trimestre que començarem, ens hem de posar les piles per aconseguir sensibilitzar-nos més, tant des de l' escola com des de casa.


 A sota h trobeu els resultats en pes, com veureu les classe de cicle mig i superior són les que necessiten fer més esforç!!!!

 Resultats en Pes:




Aquest curs hem sol·licitat formar part de la xarxa d' escoles verdes de Catalunya, per això acabarem de concretar tots els aspectes mediambientals que ja estem treballant,alguns de fa temps, com: reciclar, l' hort, el compostatge,....

La xarxa d' escoles verdes és un dels principals projectes d’Educació ambiental que es desenvolupen a Catalunya i que s’impulsen des de la Generalitat; d’aquesta manera acabarem d' incorporar tot el treball ambiental tant en el currículum educatiu com en la gestió del nostre centre amb la participació i implicació de tota la comunitat educativa: claustre, cuina, famílies,.... Hem començat a fer una auditoria o diagnosi ambiental analitzant quines mancances patim i cap a on hem d' anar per aconseguir ser, finalment, una Escola Verda. La primera part de la diagnosi ha estat centrada en l' estalvi energètic, aquest curs continuarem des d' on ho vàrem deixar.


Aquest mes d' octubre 3 membres del claustre assistim al curs formatiu per entrar a la xarxa d' Escoles Verdes. Treballarem de valent per a aconseguir la placa d' escola verda i assegurar així una continuïtat a tot el treball d' integració per a una convivència amb el nostre entorn el més sostenible possible.

LES NOSTRES ACCIONS!!


  • INFORMADORS/ES AMBIENTALS
Per a segon any seguim la figura dels/les informadors/es ambientals de l' escola. Aquesta responsabilitat la tenen els companys/es de sisè, i, les seves funcions són:
  1. Fer-se càrrec de la compostadora i el seu manteniment.
  2. Informar a alumnes, mestres,.... de com mantenir l' escola el més sostenible possible: tancant portes, netedat en el pati, reciclatge correcte,.... No han de fiscalitzar, però sí fer partíceps a tothom del bon manteniment de l' escola.    
 Els reconeixereu perquè porten una hermilla reflectant amb un adhesiu que diu: Informadors Ambientals!!!


  • Aquí us presento els/les Informadors/es Ambientals del curs 2011-2012!!!!! Bona Feina!!!



  •  Enguany ( curs 2012) hem engegat un concurs de boles de paper d' alumini a tota l' escola, amb l' objectiu de reduir i eliminar l' ús que se' n fa. Donat que és molt contaminant hem apostat, ja fa temps, per lús de les carmanyoles. Així doncs, els de 5è s' encarreguen de dur el control d' aquestes boles i al final de curs en farem una valoració!!!!
  • Cada residu al seu contenidor!!!! a totes les aules i passadissos hi tenim contenidors de paper i plàstic. Totes i tots hem de fer-ne la separació correcte; per això els de també s' encarregaran aquest curs de fer-ne un seguiment i avaluar-ho amb cada mestre i aula. Al mateix temps les graelles de control es penjaran a la cartellera verda de l' entrada de l' escola.
  • A totes les festes de l' AMPA hi fem sevir gots reutilitzables, l' objectiu sempre és el de reduir residus.
  • Hem entrat en el projecte Europeu d' Estalvi Energètic de Centres Educatius amb la participació directe de l' Ajuntament. Aquest projecte du el nom de : Euronet 50/50.  
     Aquest és un projecte europeu on hi participen 68 escoles de 9 països diferents, entre les que es troba la nostra escola. Amb aquest projecte volem estalviar l'energia que consumim al centre, tot canviant els nostres hàbits. De l'estalvi que aconseguim la meitat es retornarà  a l'escola i l'altra meitat serà  per l'ajuntament.
Passos que estem seguint: 
  1. Creació del comitè ambiental i energètic format per alumnat de cinquè, mestres, direcció, conserge, AMPA, Ajuntament i menjador.
  2. Hem posat mesures com : apagar els llums quan no fan falta i reduir-ne l' encesa; desendollar, sempre que no s' utilitzin, els aparells electrònics,  tancar les portes dels passadissos; etiquetar els interruptors i portes com a recordatori.
  3. Enguany, els de 6è, també faran un control sense avisar, de l' estat de la il·luminació a les aules, tot i fent-ne una valoració amb el grup-classe i els/les tutors/es.
  4. El pas següent és fer un recorregut energètic de l' escola amb l' alumnat de cinquè i comitè per tal de conèixer els interiors de l' escola i el seu funcionament. Apartir d' aqui acabarem de marcar les accions més adequades.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...